Referat: Bele Barkarby FF P98 - Lohärads IF

Idag var det dags för match Bele Barkarby FF P98. Det är jätte bra att vi får möjligheten att spela mot lag som är ett år äldre.

Men när man vaknade på morgonen så var det inte kul att titta ut, snö!! Trodde att det skulle dröja innan vi fick se det igen, men man kan inte lita på vädret i mars/april. Tyvärr kommer det nog att komma mera snö innan vi får sommar.....

När vi kom till Veddestavallen så var planen helvit. Men ledarena i BBFF P98 satte igång och plogade av plan och gjorde ett kanon jobb. Efter att de var klara så var planen grön!! Så som det skall vara. Ett kanon jobb, tack. Kan även tillägga att Coach Jyrki gjorde en stor insats här, tror t o m att han hade kul. Vad? Det får ni fråga honom själva :)

Veddestavallen är gamla hemmaplan för Coach Linus, där spelade han både hockey och fotboll när han var liten. Det var lite nostalgi känsla att komma "hem" :) Det är ca 38 år sedan han tog sitt första skridskoskär där. Och på den planen som konstgräset låg nu var det grus, där har man fått många sår.

Nog om det. Det var kallt idag, brrr, och blåsigt. Nu tillbaka till matchen. Bele Barkarby startade i ett högt tempo, och hade ett mycket farligt skott som tog i ribban redan efter 2-3 minuter. Vi var tillbaka tryckta. Bele Barkarby vann varje närkamp. Det såg ut som att våra spelare var rädda för motståndarna. Det kändes inte bra. Efter ca 7-8 minuter fick vi en frispark på halva deras plan, på höger sida. Innan in får reda på hur den gick, så skall det tilläggas att Coach Janne har en nyhet för laget i år. Allt (defensiv hörna, offensiv hörna, frisparkar från höger/vänster, straffsparksskytt) är nedskrivet på ett papper som cirkulerar i omklädningsrummet innan matchen.
På det pappret stod det att Jocke skulle lägga frisparkarna från höger sida och att Samme skulle springa och nicka på första ytan. Och precis så blev det. Så detta var ett Coach Janne mål som Jocke och Samme utförde på ett ypperligt sätt. Vi ledde med 1-0, och det var inte rättvist. Men vi hoppades nu att vi skulle vända, och att vi skulle höja oss. Men tyvärr så hände inte det.

Efter ca 12 minuter så sköt deras kapten nr 55 ett kanon skott i krysset, från strax utanför straffområdet. Ett mycket vackert mål av en duktig spelare. Tycker nog att han var deras bästa spelare idag. Nu stod det 1-1 och Bele Barkarby fortsatte att vinna allt. Vi kändes små, tunna och vilsna.

Bele Barkarby hann göra ett mål till innan domaren blåste för halvtid, men det blev bortdömt av offside. Vi skall vara glada över att vi hade 1-1 i halvitd, vi skulle kunnat legat under med 2-3 mål utan att det skulle ha känts orättvist.

I halvlek så fick killarna en mindre "utskällning" av oss coacher. Vi pratade om att de var tvungna att höja sig, att våga gå in i närkamperna och att göra allt för att vinna dom. Vi måste tuffa till oss.

Det kändes mycket bättre under 2:a halvlek, vi hade lyft oss. Flera spelare visade att nu vågade de, och vi vann fler och fler närkamper. Den som verkligen visade vägen under hela matchen i närkamperna det var Möller. Han vågade och vann många närkamper. Lär er av den viljan och inställningen Möller har. Det gjorde ont att möte Möller idag.

Vi spelade bättre och bättre, nu var det kul att se killarna. Men Bele Barkarby var inte ofarliga, de hade en del chanser. Men Alexander gör en jätte bra insats i målet idag. Vi var stundtals som ett nytt lag i 2:a halvlek, och det kändes bra.

Kalle slog en djupledspassning till GH som i kamp med backen sköt bollen i mål. Mycket snygg passning och en kanon löpning av GH. Vi leder med 2-1, oj vad skönt. Vi hade några chanser till, det hade Bele Barkarby också. Men det blev inga fler mål i matchen.

Vår bästa lirare idag var Möller. Skriver det igen, med den vilja och den inställningen då kommer man långt. Jätte bra Möller.

STORT TACK till Bele Barkarby P98. Både för deras jobb innan med planen, men även för det tuffa och bra motstånd ni bjöd på. Det här var en mycket nyttig match för oss, vi tar hem lärdomen och jobbar vidare. Är säker på att vi kommer att mötas flera gånger. Ni är välkomna till oss på Björkhaga IP.